Daryl Gurney verwacht in 2018 meer van zichzelf. ‘Superchin’ won vorig jaar zijn eerste Pro Tour-titel en televisietoernooi, maar als het aan hem ligt worden dat er snel meer.

De komende weken krijgt Gurney in ieder geval genoeg kansen om zijn prijzenkast te vullen. De Noord-Ier doet aankomend weekend mee aan de Unibet Masters in Milton Keynes.

Volgende week donderdag maakt de World Grand Prix-kampioen zijn debuut in de Premier League Darts en in dezelfde week beginnen de eerste drie UK Open Qualifiers. In gesprek met een lokale krant blikt ‘Superchin’ vooruit op de start van de beste dartscompetitie ter wereld.

”Wanneer je in de top-10 van de wereldranglijst komt, denk je altijd aan deelname aan de Premier League. Als je daar niet naar uitkijkt, dan is er geen reden om nog darts te spelen”, vertelt Gurney in een interview met Londonderry Sentinel.

”Dit deelnemersveld is nog beter dan vorig jaar, ik zal mezelf moeten verbeteren. Het gaat moeilijk worden, maar ik ben klaar voor deze uitdaging. Ik won vorig jaar twee toernooien, dus ik ben een nieuwe naam in de wereldtop. Ik wil meer toernooien winnen dit jaar. Twee toernooien is niet genoeg, dan lijk je net een eendagsvlieg.”

”De Premier League wordt geweldig. Bijna elke speelavond trekt tienduizend toeschouwers. Als er zoveel mensen naar je komen kijken, dan doe je toch iets goed.”

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek