Het was driemaal scheepsrecht voor Daryl Gurney. Na eerdere halve finales op de UK Open en de World Matchplay dit jaar wist de Noord-Ier op de World Grand Prix eindelijk de eindstrijd te halen.

‘Superchin’ boekte bij de laatste vier een comfortabele 4-1 overwinning op de verrassende John Henderson. Gurney had eerder in het toernooi gewonnen van Adrian Lewis, Joe Cullen en Robert Thornton, terwijl Henderson te sterk was voor Michael van Gerwen, Alan Norris en Raymond van Barneveld.

”Ik ben zeer blij met het feit dat ik eindelijk de halve finale ben doorgekomen. Ik heb op de deur geklopt op de UK Open en de World Matchplay, maar toen bleef een finaleplaats uit”, vertelde Gurney na afloop aan de PDC.

”Ik heb een kans om de titel te winnen nu. Als ik voor weet te komen, moet ik die voorsprong continueren. Het maakt mij niks uit wat voor gemiddelde ik gooi, zolang ik maar als eerste een matchdart benut.”

”Ik kijk er naar uit om tegen Simon te spelen, hij weet dat hem een gevecht te wachten staat. Vanaf mijn eerste pijl ga ik er alles aan doen om hem te verslaan.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek