Daryl Gurney heeft zaterdagavond opnieuw van Simon Whitlock gewonnen. De vorige ontmoeting tussen de twee was in de finale van de World Grand Prix. Ook toen trok Superchin aan het langste eind.

Lange tijd gingen de legs met de darts mee, maar op slag van rust werd het verschil gemaakt. Met een 32-finish pakte hij de voorsprong bij rust, maar nog belangrijker: Whitlock werd gebroken. Gurney wist na de pauze die lijn knap door te trekken.

Whitlock deed nog wel zijn best om terug te komen in de wedstrijd en scorend was het ook prima, maar Gurney was ontketend en liet The Wizard niet in zijn spel komen. De Noord-Ier maakte het via D16 eenvoudig af.

De laatste partij van de avond ging tussen Kyle Anderson en Rob Cross. Laatstgenoemde speelde vorige week zondag nog zijn eerste finale in een major, tijdens het EK in Hasselt. Daar verloor hij van Michael van Gerwen, maar tegen Anderson kwam hij een stuk beter voor de dag. Diezelfde Anderson gooide tijdens het EK overigens ook een negendarter, eveneens tegen Van Gerwen.

In de vierde leg van de pot tijdens de World Series of Darts Finals wist Cross Anderson te breken, maar na de pauze wist The Voltage niet meer alle dubbels te raken en dus kwam Anderson nog in de buurt. Het werd zelfs 5-5, maar uiteindelijk trok Cross aan het langste eind.

Tags: | | | |

Schrijver: Joris Verwijst