Daryl Gurney pakte verrassend de eindzege op de Players Championship Finals in Minehead na 11-9 overwinning op Michael van Gerwen in de finale.

De Noord-Ier maakte tegen Van Gerwen een 9-8 achterstand ongedaan, alvorens hij drie legs op rij won voor één van zijn grootste zeges uit zijn carrìere. Na zijn eerdere eindzege op de World Grand Prix in 2017, won Gurney op de Players Championship Finals zijn tweede major-titel.

”Ik ben hier zo ontzettend blij mee, dit betekent veel voor mij. Ik was vastbesloten om een beslissende 21ste leg te voorkomen. Die bullseye finish was de beste uit mijn leven, het was een enorme opluchting”, zei Gurney na afloop.

”Ik wist dat ik goed speelde. Tijdens het ingooien viel alles raak. Na een moeizaam begin, kwam ik beter in de wedstrijd en mijn zelfvertrouwen groeide. Deze toernooizege geeft een geweldig gevoel, hier ga ik zeker van genieten.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek