Andy Hamilton keert weer terug op het PDC-circuit. Dankzij het behalen van zijn Tour Card mag The Hammer in 2020 en 2021 weer op de Pro Tour spelen.

De Engelsman raakte zijn vorige Tour Card begin 2017 kwijt. Hamilton zocht zijn toevlucht bij de BDO, waar zijn resultaten steeds beter werden. Hij vond ook het plezier in de sport weer terug en speelde eerder deze maand een prima wedstrijd op het BDO WK tegen de uiteindelijke kampioen Wayne Warren.

Die vorm nam de voormalig WK-finalist mee naar Q-School, waar de darter uit Stoke-on-Trent vooral in de eerste dagen uitstekend presteerde. Uiteindelijk eindigde Hamilton als vijfde op de Q-School Order of Merit, ruim binnen de benodigde plek in de top twaalf.

”Ik heb het geflikt. Het is een lange weg geweest. Het leven werpt altijd uitdagingen op je pad, maar je moet niet opgeven om dromen te verwezenlijken. Als dingen moeilijk worden, dan moet je hard werken om het weer goed te maken”, schreef Hamilton in een bericht op Facebook.

Een speciaal dankwoord ging uit naar Darryl Fitton, die op zaterdag zelf dichtbij een Tour Card was. ”Het is onwerkelijk hoeveel trainingsuren wij samen hebben gemaakt in de afgelopen maanden. Jammer dat ik de ervaring (op het PDC-circuit, red.) niet met jou kan delen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek