Andy Hamilton heeft BDO-voorzitter Des Jacklin opgeroepen om zijn biezen te pakken. Volgens The Hammer dient Jacklin niet het belang van de bond.

Een enorme wolk van negativiteit heerst rondom het BDO WK, waarvan de finale zondagavond wordt gespeeld. Sponsoren haakten af, de kaartverkoop viel tegen en de spelers weten nog steeds niet hoeveel prijzengeld zij ontvangen.

Hamilton werd door Live Darts gevraagd of hij vond dat Jacklin op moest stappen. ”Deze man is niet geschikt voor deze baan”, reageerde de 52-jarige Engelsman.

”Ik verdedig het belang van de spelers. Als Des dat niet kan doen, dan moet hij weggaan en iemand anders die functie geven. Ik houd van darts en geef er oprecht om, dat is ook de reden waarom ik mijn mond opentrek.”

”Er zijn veel spelers die zich niet uiten omdat ze verlegen zijn of bang over hun toekomst. Alle spelers moeten zich echter verenigen. We willen onze sport professioneel beoefenen en er moet naar ons om worden gekeken. Dat kan maar één persoon en dat is de BDO-voorzitter. Des moet opstaan en vertellen wat er aan de hand is, of gewoon verdwijnen. Ik weet dat hij niet in het belang van de spelers zijn werk doet.”

Volgens Hamilton is de sport gebaat bij een werkende BDO-bond. ”Op dit moment gaat het bergafwaarts. Dat zou desastreus zijn voor beginnende spelers. Waar kunnen zij anders hun carrière starten?”

”Het zou slecht voor de sport zijn als de BDO verdwijnt. Om dat te voorkomen moet Des vertrekken. De spelers doen hun uiterste best, maar er heerst veel frustratie vanwege het gedoe over het prijzengeld. We weten niet eens of we überhaupt prijzengeld krijgen.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags:

Author: Pieter Verbeek