De kans is zeer groot dat Andy Hamilton voor het eerst in drie jaar tijd weer aan een wereldkampioenschap gaat meedoen. ‘The Hammer’ heeft zich zo goed als zeker geplaatst voor het WK bij de BDO.

Afgelopen weekend werden de twee laatste rankingtoernooien voor de WK-kwalificatielijst gespeeld. Ondanks dat Hamilton de eerste vier maanden van het seizoen miste, wist hij op de 27ste plaats van de seizoensranking te eindigen.

De top-26 op deze ranglijst is zeker van deelname aan het wereldkampioenschap bij de BDO. De nummer 27 op de ranking mag meedoen wanneer iemand uit de top-26 de Winmau World Masters weet te winnen. Hamilton heeft zijn deelname dus nog niet honderd procent veiliggesteld, maar het moet wel heel raar lopen mocht hij deelname aan Lakeside missen.

De 51-jarige Engelsman deed in 2016 voor het laatst mee aan het PDC WK, het toernooi waar hij in 2012 nog in de finale stond. Hamilton raakte begin dit jaar zijn Tour Card kwijt bij de PDC, waarna hij zijn geluk bij de BDO ging beproeven.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek