Ted Hankey komt stilaan terug boven water na een moeilijke periode. De Engelsman verloor in 2018 zijn vader en werd datzelfde jaar ook failliet verklaard.

“Na het overlijden van mijn vader wilde ik eigenlijk geen toernooien meer spelen. Hij was er vroeger altijd bij om me te steunen en toen hij er niet meer was voelde het gewoon niet juist aan, ik was al mijn motivatie kwijt. Gelukkig heeft een goede vriend van mij (Gary Cooper, red.) me opnieuw op het juiste pad geholpen en nu voel ik me opnieuw goed in mijn vel en heb bijzonder veel motivatie om opnieuw resultaten neer te zetten”, aldus Hankey in de Weekly Dartscast.

Die hernieuwde motivatie wil Hankey bij voorkeur in de BDO tonen, hoewel die organisatie op sterven na dood lijkt. “Toch geloof ik nog in een toekomst voor de BDO. Je hebt nu wel een aantal nieuwe initiatieven maar ik hoop dat de BDO en de WDF kunnen samenwerken en dan heb ik er vertrouwen in dat ook het WK opnieuw zal doorgaan. Moest dat toch niet het geval zijn, dan moet ik mijn focus naar de PDC verleggen. Dat zal dan wel met een andere manier van denken moeten zijn, want ik heb me eigenlijk nooit echt thuis gevoeld binnen die organisatie.”

Tags:

Author: Bram Coenen