Luke Humphries is dit jaar één van de nieuwkomers op het PDC-circuit. ‘Cool Hand’ dankt zijn Tour Card aan zijn goede prestaties op de Development Tour in 2017.

Op het hoofdcircuit van de PDC presteert Humphries ook verdienstelijk. De Engelsman kwalificeerde zich voor de eerste vier Euro Tour-toernooien. Op deze evenementen bood Humphries de toppers goed partij, maar op de belangrijke momenten komt hij nog iets tekort.

Op zijn Facebookpagina stelt Humphries dat hij moet leren om wedstrijden af te maken en constanter moet gooien. De 23-jarige Brit kwam tot deze conclusie, nadat hij afgelopen zaterdag na een legdecider had verloren van Steve Beaton.

”Dit waren de warmste omstandigheden waarin ik ooit heb gespeeld. Ik voelde me niet goed tijdens de wedstrijd en verloor met 6-5 van Beaton. Hopelijk leer ik in de toekomst wedstrijden af te maken.”

”Ik heb de afgelopen vier Euro Tour-toernooien veel geleerd. Het waren meer negatieve lessen dan positieve. Mijn tijd komt misschien nog wel, ik moet leren om constanter te spelen. Ik weet dat ik het in me heb.”

PDC

Foto: PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek