Wesley Harms verloor op dag 4 van Q-School de finale van Steffen Siepmann. ‘Sparky’ eindigde echter op de tweede plaats van de Q-School Order of Merit en wist zich zo alsnog te verzekeren van een Tour Card voor de komende twee jaar.

Ondanks zijn nederlaag in de finale was het dus toch een tevreden Harms die na afloop voor de microfoon van RTL7 zijn relaas deed. “Het waren vier zware dagen, dat kan ik je wel vertellen. Doordat ik de eerste dag niet zo goed presteerde kwam er extra druk op me te liggen. Ik wist dat ik vandaag nog een goed resultaat nodig had en ben dan ook bijzonder tevreden dat het me gelukt is om een Tour Card te veroveren.”

‘Sparky’ kwam als nummer één van de BDO-ranglijst naar deze Q-School. “Het bracht toch wat extra druk met zich mee. Niet zozeer omdat veel spelers extra gemotiveerd zijn als ze tegen me moeten spelen maar wel omdat de buitenwereld toch wat van je verwacht. Mocht ik het niet gehaald hebben zouden veel mensen me misschien toch met de vinger hebben gewezen.”

Voor Harms wordt het na al die jaren BDO een nieuw avontuur. “De PDC is geheel nieuw voor mij, ik had voor Q-School nog geen plannen gemaakt. De komende dagen ben ik wel van plan om wat telefoontjes te doen om te horen hoe alles in zijn werk gaat.”

Tags:

Author: Bram Coenen