Medio november nemen de PDC- en BDO-spelers het tegen elkaar op tijdens de Grand Slam of Darts. De afgelopen drie jaren werden telkens acht spelers van de British Darts Organisation uitgenodigd om mee te doen in Wolverhampton.

Mogelijk is de top-8 van de BDO-ranking zeker van kwalificatie, aangezien Lakeside en de BDO World Trophy beide werden gewonnen door Glen Durrant. Vorig jaar kregen de drie winnaars van de BDO-majors een invitatie voor de Grand Slam of Darts, alsmede de vijf hoogste geplaatste spelers op de BDO-ranking.

Het lot van de nummer acht op de ranglijst hangt af van wie de Winmau World Masters wint. Wordt dit toernooi gewonnen door iemand uit de top-7, dan is de nummer acht ook geplaatst voor de Grand Slam of Darts.

Momenteel is de zevende plek in handen van Wesley Harms. De Noord-Hollander heeft een voorsprong van één punt op Scott Waites, de nummer acht. Het verschil met nummer negen Dave Parletti is acht punten. Anderzijds heeft Harms ook nog de kans om te stijgen in het klassement. Het trio Scott Mitchell, Gary Robson en Michael Unterbuchner staan niet heel ver voor hem.

Mark McGeeney, Glen Durrant en Jim Williams lijken kwalificatie voor de Grand Slam nauwelijks nog te kunnen ontlopen. Williams deed nog niet eerder mee aan het toernooi met PDC- en BDO-spelers.

BDO-Ranking (Per 28 augustus)
1 Mark McGeeney (Engeland) 363
2 Glen Durrant (Engeland) 362
3 Jim Williams (Wales) 315
4 Scott Mitchell (Engeland) 278
5 Gary Robson (Engeland) 263
6 Michael Unterbuchner (Duitsland) 258
7 Wesley Harms (Nederland) 255
===================================
8 Scott Waites (Engeland) 254
===================================
9 Dave Parletti (Engeland) 247
10 Willem Mandigers (Nederland) 229
11 Ross Montgomery (Schotland) 225
12 Chris Landman (Nederland) 221

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek