Na twee nederlagen tegen Tony O’Shea op het podium van de Lakeside, wist Wesley Harms eindelijk van de ‘Silverback’ te winnen op het wereldkampioenschap bij de BDO.

In 2012 en 2013 vormde O’Shea telkens een struikelblok in de halve finale van Lakeside. Ditmaal stonden Harms en de Engelsman in de eerste ronde tegen elkaar. De Britse publiekslieveling kwam op een 2-1 voorsprong, maar Harms wist het duel knap zijn kant op te laten draaien.

”Er valt een last van mijn schouders, ik had nog niet gewonnen van O’Shea op Lakeside”, zei de Noord-Hollander na afloop tegen de BDO. ”Nu trof ik hem al in de eerste ronde en natuurlijk krijgt hij de steun van het publiek. Voor mij is dit een geweldige overwinning.”

”Soms was het moeilijk. Ik was de bovenliggende partij en uit het niets gooide hij een 120 finish. Toen realiseerde ik mij dat ik achterstond en dat ik aan de bak moest. Gelukkig ging hij minder spelen en wist ik de zege op te rapen.”

Of Harms na het uitschakelen van zijn angstgegner een goede kans maakt om de eindzege te pakken op Lakeside? ”Dat hoop ik wel. We zijn hier allemaal om de beker omhoog te tillen. Ik heb dezelfde kans als de andere spelers en hopelijk sta ik met de beker in mijn handen. We gaan het zien, maar met mijn vertrouwen zit het goed.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek