Het Players Championship-seizoen wordt van 8 tot en met 12 juli weer hervat met de PDC Summer Series. Wel zijn er talloze maatregelen genomen vanwege het coronavirus.

Sinds 2003 maken de Players Championship-toernooien onderdeel uit van het PDC-circuit. In het ontstaan en het professioneler maken van deze tour heeft voormalig profdarter Rod Harrington een belangrijke rol gespeeld.

Waar dit soort Pro Tour-toernooien vroeger in vakantieparken en pubs werden afgewerkt, vinden ze nu plaats in sportzalen. ”De speelomstandigheden moesten beter worden om de sport professioneler te maken. Daarom moesten we weg uit de pubs”, vertelt Harrington in gesprek met de PDC.

”Barry Hearn heeft dat initiatief financieel ondersteund. Het Pro Tour-circuit heeft zich daarna steeds verder ontwikkeld. Het prijzengeld is gestegen van 12.000 pond per evenement naar 75.000 pond per toernooi, met een cheque van tienduizend pond voor de winnaar. Ik denk dat de Pro Tour één van de belangrijkste dingen is geweest bij de ontwikkeling van deze sport.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek