Phil Taylor won al vier jaar op rij geen wereldtitel, maar vervolgens Rod Harrington bezit Taylor nog steeds de kwaliteit om een zeventiende wereldtitel aan zijn palmares toe te voegen.

De 57-jarige Engelsman speelt op het WK Darts zijn allerlaatste toernooi, alvorens hij afscheid neemt van zijn profcarrière. In de eerste ronde speelt Taylor tegen één van de jonge toptalenten: Chris Dobey.

Taylor nam eerder dit jaar in stijl afscheid van de Winter Gardens, door zijn zestiende World Matchplay-titel te winnen en heeft dus laten zien nog steeds met de beste spelers mee te kunnen. Harrington gelooft dat Taylor net zoveel kans maakt op de eindzege als iedere andere speler.

”Hij is nog steeds goed genoeg en kan wedstrijden afmaken, dat laten zijn statistieken zien. Als het niet lukt, maakt het ook niet uit want hij stopt en heeft er al zestien gewonnen. Maar op het hoogtepunt afscheid nemen, zoals op de World Matchplay, is een droomscenario voor Taylor”, schetst Sky-Sports-analist Harrington.

”Als je kijkt naar de manier hoe Phil gespeeld heeft dit jaar. We kunnen ons allemaal nog herinneren dat Phil van Michael won op de World Matchplay. Dan denk ik niet dat we hem af kunnen schrijven, maar hij zal exceptioneel goed moeten spelen om überhaupt de finale te halen op het WK.”

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek