Cody Harris gelooft er heilig in dat Nieuw-Zeeland in de toekomst kans maakt op eindwinst in de World Cup of Darts. Afgelopen weekend kwamen de Kiwi’s tot de kwartfinale.

Samen met landgenoot Haupai Puha kwam Harris tot de laatste acht in Hamburg. Na zeges op Litouwen en Zuid-Afrika strandde het avontuur tegen Japan. Nieuw-Zeeland wist eerder nog nooit voorbij de tweede ronde te komen op de World Cup of Darts.

‘The Codestar’ kende in 2015 zijn doorbraak en deed afgelopen weekend voor de vierde maal mee aan het WK voor landenteams. Zijn partner Puha debuteerde juist op dit toernooi.

Harris ziet dat de sport steeds groter wordt en nieuwe spelers opstaan, ook op het dartscircuit in Nieuw-Zeeland. Dit zorgt er volgens hem voor dat het niveau van Nieuw-Zeelandse darters steeds sterker wordt.

”Ik ben er zeker van dat ons land trots is op mij en Haupai”, vertelt Harris in gesprek met de PDC. ”We hebben ervan genoten afgelopen weekend en ik kijk al uit naar de volgende editie.”

”We spelen allemaal goed tijdens vloertoernooien, net zoals de toppers. We moeten het echter ook op het juiste moment op het podium laten zien. Als dat lukt, dan is Nieuw-Zeeland goed genoeg om in de toekomst de World Cup of Darts te winnen.”

Lastige beslissing

Harris is al anderhalf jaar woonachtig in het Verenigd Koninkrijk, nadat hij zijn vaderland achterliet om te werken aan zijn dartscarrière. Aankomend weekend maakt de Nieuw-Zeelander zijn debuut op de Euro Tour.

”Soms is het lastig om aan de andere kant van de wereld te zijn zonder familie”, vervolgde Harris. ”Het is een lastige beslissing om de oversteek te maken, zelfs als je erin slaagt om je voor toernooien te plaatsen. Je moet er klaar voor zijn om alles achter je te laten.”

PDC

Foto: PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek