Cody Harris is één van de 445 spelers die meedoet aan de Britse Q-School om een Tour Card voor het PDC-circuit te bemachtigen. De Nieuw-Zeelander laat zijn familie achter in de hoop om Nieuw Zeelands eerste professionele darter te worden.

Harris, vader van vijf kinderen, heeft allereerst enkele jaren ervaring op gedaan op de World Series-toernooien. Daarnaast deed ‘The Codestar’ tweemaal mee aan de World Cup of Darts en maakte hij in december zijn debuut op het WK Darts. Tegenover Newshub vertelt Harris dat het een moeilijke beslissing was om zijn gezin alleen achter te laten.

”Ik wil naam maken op het circuit, zodat ik mijn familie kan onderhouden. Als ik goed presteer, wordt mijn leven ook een stuk comfortabeler. Het is moeilijk voor mijn familie dat ik ze achter moet laten, maar ze hebben er wel begrip voor.”

”Je moet ergens beginnen en ik heb er heel veel zin in. Ik heb er vertrouwen in dat ik een Tour Card ga winnen. Mensen die ik spreek hebben die verwachting ook, dat geeft mij nog meer vertrouwen.”

De 32-jarige Nieuw-Zeelander treedt in de voetsporen van onder meer Kyle Anderson, die in 2014 naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde. Voorafgaand aan zijn reis heeft Harris advies gevraagd aan zijn landgenoot.

”Kyle heeft mij een aantal tips gegeven en gezegd wat ik kan verwachten op de Q-School. Tevens vertelde hij over het leven zonder familie. Kyle zei dat ik mijn familie nog maar twee á drie weken per jaar ga zien.”

”Sinds mijn terugkomst van het WK heb ik veel tijd met mijn gezin doorgebracht. Wanneer ik eenmaal in Engeland ben, ga ik doen wat ik moet doen. Dartpijlen gooien en hopen dat het lukt.”

PDC

Foto: PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek