Harry Ward won vorig jaar op 21-jarige leeftijd een Pro Tour-toernooi, maar mogelijk blijft het daarbij. Hij levert na dit seizoen zijn Tour Card in.

De Engelsman ontdekte tijdens de lockdown periode dat hij niet de ambitie heeft om zich volledig in te zetten voor een profcarrière. ”Ik heb niet de honger of het verlengen om professional op het hoogste niveau te zijn”, zo legt Ward zijn opmerkelijke beslissing uit.

”Ik zie spelers als Daryl (Gurney, red.) en andere spelers binnen MDA (zijn management, red.) en de moeite die ze doen om overal heen te reizen. Dat maakte deze lastige beslissing uiteindelijk ook weer makkelijk.”

De voormalig WK-deelnemer sluit niet uit in de toekomst terug te keren. ”Ik ben nog steeds jong en zal nooit zeggen dat ik niet terugkeer in de toekomst. Het winnen van een Pro Tour-toernooi en het spelen op het WK zijn mooie herinneringen die ik lang zal koesteren.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek