Het PDC-dartscircuit heeft er weer een nieuwe Pro Tour-winnaar bij. Harry Ward wist zondagavond zijn eerste PDC-titel te bemachtigen tijdens het zestiende Players Championship-toernooi.

In de finale van het Pro Tour-toernooi won Ward van Max Hopp, die zo op twee PDC-titels bleef steken. Even leek het er nog op dat de voormalig finalist van het BDO-jeugdwereldkampioenschap de eindzege bijna weggaf aan de Duitser. Ward gaf een 6-3 voorsprong uit handen en in de veertiende leg miste hij drie wedstrijdpijlen. Hopp maakte vervolgens 7-7, maar kon in de beslissende leg niet toeslaan waardoor de titel alsnog naar ‘Big H’ ging.

”Dit is onwerkelijk, ik ben zo ontzettend blij met deze titel. Ik heb af en toe geluk gehad gedurende het toernooi, maar dat is wat je soms nodig hebt. Gelukkig heb ik er optimaal van geprofiteerd.”

”Max is een geweldige speler en het was een lastige finale. Nadat ik drie matchdarts miste begon ik een beetje aan mezelf te twijfelen”, doelt Ward op zijn missers in de veertiende leg.

De Engelsman is pas enkele maanden op het seizoen actief, nadat hij in januari een Tour Card bemachtigde op de Q-School. ”Daar ging ik zonder verwachtingen heen. Het is fantastisch wat ik in mijn eerste maanden al gepresteerd heb. Maar nu wil ik doorpakken”, zo besloot Ward.

Tags:

Author: Pieter Verbeek