Barry Hearn kijkt met een slecht gevoel terug op de UK Open, zo vertelt hij in gesprek met de Weekly Dartscast. Volgens de PDC-voorzitter heeft vakantiepark Butlins een slechte indruk achtergelaten.

Begin maart werd de speelronde van de Premier League Darts in Exeter afgelast vanwege de barre weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk. De UK Open ging echter wel door. Echter, besloot de speellocatie om geen bezoekers toe te laten, waardoor het toernooi achter gesloten deuren werd gespeeld.

”We konden op geen enkele manier het toernooi schrappen en herprogrammeren in de toernooikalender. Het zorgen voor een oplossing voor de spelers is mijn belangrijkste taak. Er was 400,000 pond aan prijzengeld te verdienen, de show moest doorgaan.”

In eerste instantie werd er groen licht gegeven voor doorgang van de ‘FA Cup of Darts’. Later werd het gehele toernooi afgelast door de lokale autoriteiten, waarna besloten werd om het toernooi alsnog door te laten gaan.

”We plaatsen kanttekeningen bij de manier waarop gehandeld is. Wij (PDC, red.) vroegen hen om een statement op te stellen, en zij gaven aan dat ze dachten dat het wel mogelijk was.”

”Toen was er paniek, omdat er problemen waren met de waterleiding. Toen maakten zij de beslissing om het evenement te cancellen. Dat had een dramatisch gevolg voor de opbrengsten, want wij kregen op deze manier niet betaald.”

”Er waren zeven- รก achthonderd man aanwezig op de locatie, maar vanwege belachelijke redenen mochten zij niet naar binnen. Dit had anders gemoeten. Het toernooi was een ramp en Butlins had anders moeten handelen”, vindt Hearn.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek