PDC-voorzitter Barry Hearn had recent af te rekenen met een lichte hartaanval. Intussen is hij echter alweer volop aan de slag en bruist van de nieuwe ideeën.

Hearn heeft nog nooit spijt gehad van zijn investering in het darten. “Integendeel, ik beleef er enorm veel plezier aan. Niet alleen de wedstrijden zelf boeien me enorm, maar het geeft me ook bijzonder veel voldoening om te zien hoe de sport jaar na jaar nog groeit. Bovendien ben ik nog niet van plan om te stoppen, geef me nog tien jaar en ik denk dat we iets heel bijzonder kunnen doen. Deze sport zit nog lang niet aan haar plafond, financieel is er nog zoveel meer mogelijk”, aldus de 72-jarige Engelsman bij Sky Sports.

Volgens Hearn heeft veel van het succes te maken met de lage instapdrempel. “Iedereen kan darten, je hoeft maar een dartbord omhoog te hangen in je garage, living of slaapkamer. Alleen het amateurniveau moet nog beter gestructureerd worden. Als dat in orde is kan onze sport wereldwijd alleen maar groeien. Zeker in Azië is er de laatste tijd bijzonder veel interesse voor darts. In China is het één van de goedgekeurde nationale sporten, ons doel is dat het daar net zo populair wordt als snooker.”

Lawrence Lustig/PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Bram Coenen