Het debuut van John Henderson in de Premier League Darts smaakt naar meer voor de Schot. ‘Hendo’ hoopt in de komende jaren een vaste plek in de beste dartscompetitie ter wereld te bemachtigen.

Henderson wist in Aberdeen verrassend Michael van Gerwen op een gelijkspel te houden. ‘The Scottish Highlander’ viel in voor Gary Anderson, maar als het aan hem ligt, blijft het niet bij een eenmalige invalbeurt.

”Mijn doel is om op eigen kracht de Premier League te halen. Het debuut van vorige week heeft mij honger naar meer succes gegeven”, zegt Henderson in gesprek met de PDC. ”Ik ben weliswaar de jongste niet meer en er breken een aantal geweldige talenten door, maar je weet het nooit. Hopelijk inspireert mij dit om mijn eerste PDC-rankingtoernooi te winnen dit seizoen. Als dat eenmaal lukt, kunnen er nog veel meer volgen.”

”De invallers hebben in de Premier League laten zien dat ze met de toppers mee kunnen. Michael (van Gerwen, red.) en Gary (Anderson, red.) hebben de angstfactor een beetje verloren, maar ze zijn nog steeds de beste spelers. De overige spelers hebben een inhaalslag te maken en daar zijn we mee bezig.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek