John Henderson rekende vrijdag in een spannende wedstrijd af met de Duitser Gabriel Clemens. In de derde ronde treft hij Michael Smith.

“Op het WK-podium is het steeds bijzonder warm, daarom bereid ik me thuis voor met alle deuren dicht en de temperatuur op maximum”,, aldus Henderson in gesprek bij Live Darts.

‘Hendo’ was dan ook voorbereid op een harde strijd met Clemens. “Ik wist op voorhand dat hij een heel goede speler is. Op de vloertoernooien verloor ik dit jaar tweemaal van hem. Die 141-uitworp in de vierde set heeft me wel het mentale voordeel gegeven, nadien liep het toch wat stroever bij hem.”

De 41-jarige Schot bereikte vorig jaar nog de laatste zestien door onder meer Daryl Gurney te verslaan. “Uiteraard hoop ik opnieuw zo ver te geraken, of beter nog een stukje verder. Maar mijn volgende wedstrijd tegen Michael Smith, toch een favoriet op de eindzege, wordt al meteen bijzonder moeilijk.”

Henderson heeft zich inmiddels opgewerkt tot een vaste kracht in de top 32 van de wereldranglijst. “De top 16 is mijn volgende doel, als ik zo constant blijf presteren moet dat lukken.”

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts 2019, waaronder het speelschema, format en verdeling van het prijzengeld.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: |

Schrijver: Bram Coenen