Het lukte John Henderson donderdagavond niet om een mooi resultaat neer te zetten tijdens de Premier League Darts in Aberdeen.

De Schotse darter mocht net als vorig jaar in ‘zijn’ Aberdeen als Challenger optreden. In 2019 hield hij Michael van Gerwen verrassend op een gelijkspel. Henderson mocht nu opnieuw zijn talenten vertonen aan het Schotse publiek, maar stelde teleur en verloor kansloos van Nathan Aspinall (3-7).

”Ik vind het erg teleurstellend. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het publiek. Het was verschrikkelijk wat ik liet zien”, erkende Big Hendo, die slechts 81.93 gemiddeld gooide, in gesprek met Live Darts.

Henderson weet zijn slechte vorm aan een gebrek aan wedstrijdritme. ”Sinds het wereldkampioenschap (eind december, red.) heb ik geen wedstrijd meer gespeeld. Ik kon de triples niet vinden en dat lukte Aspinall wel. De felicitaties gaan dus naar hem, hij heeft terecht gewonnen.”

De voormalig halvefinalist World Grand Prix genoot wel van zijn opkomst richting het podium. ”Aberdeen mag trots zijn op zichzelf, het was een geweldige walk on. Ik vind het alleen jammer dat ik ze geen mooi resultaat heb kunnen geven.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek