John Henderson heeft voor een derde verrassing gezorgd op de World Grand Prix. Na overwinningen op Michael van Gerwen en Alan Norris, werd ditmaal Raymond van Barneveld uit het toernooi geknikkerd.

De Schot maakte het verschil met het openen van zijn legs. Henderson was vaak binnen één beurt uit, terwijl Van Barneveld daar vaker moeite mee had. Desondanks leek er nog weinig aan de hand voor ‘Barney’ na de eerste set, deze ging middels een 94 finish met 3-1 naar Van Barneveld.

Set twee ging met dezelfde cijfers naar Henderson. De derde set werd beslist door het spelen van een beslissende vijfde leg. De vijfvoudig wereldkampioen miste één setpijl, maar liet keurig 32 over naar vijftien pijlen. ‘Big Hendo’ pakte de set echter door een schitterende 88 finish op de bulls-eye te beëindigen.

Van Barneveld moest dus in de achtervolging, maar het geloof leek langzaam weg te zakken bij de Nederlander. Henderson kwam op 2-0, maar wist zich terug te vechten naar 2-2. ‘RvB’ opende weliswaar snel in de vijfde leg, maar kon scorend niet mee met zijn Schotse tegenstander. Henderson sloeg toe op zijn tweede matchdart via tops en bereikte voor het eerst in zijn carrière de halve finale van een major-toernooi.

 

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek