John Henderson blijft de dartswereld verbazen op de World Grand Prix. Met zijn overwinning op Raymond van Barneveld zorgde Schot voor een derde stunt, na eerdere zeges op Michael van Gerwen en Alan Norris.

‘Big Hendo’ kwam 1-0 in sets achter, maar zag Van Barneveld in het vervolg heel veel pijlen op zijn begin dubbels missen. Net als in zijn twee eerdere wedstrijden, profiteerde Henderson optimaal en bereikte hij voor het eerst de halve finale van een groot toernooi.

”Hier had ik twaalf maanden geleden nooit van kunnen dromen”, stelde Henderson na afloop. ”Ik had problemen met mijn rug, maar ik ben op de weg terug.”

”Het was een grote schok dat ik Michael versloeg en dit is wederom een verrassing, maar ik speel gewoon mijn eigen spelletje. Het format heeft mij enorm geholpen deze week. Michael, Alan en Raymond hadden allemaal problemen met het starten van hun legs, daar heb ik van geprofiteerd en nu sta ik in de halve finale.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek