Damon Heta won zondag in het Duitse Niedernhausen zijn eerste PDC-rankingtitel. De Australiër vloerde in de finale van het tweede toernooi op PDC Autumn Series Joe Cullen met 8-4.

Voor Heta kwam deze overwinning niet geheel als een verrassing. “Ik was al langer goed aan het spelen, gooide vaak hoge gemiddeldes maar ging dan toch al snel in het toernooi onderuit. Dat kon niet blijven duren, ooit moest mijn geluk keren.”

De 33-jarige Australiër won vorig jaar de Brisbane Darts Masters, een toernooi van de World Series. “Maar dat was geen rankingtoernooi, daarom is deze zege voor mij veel meer waard. Als ik zo blijf spelen zal het ook een kwestie van tijd zijn voor ik op grote televisietoernooien overwinningen ga boeken.”

Oversteek naar het Verenigd Koninkrijk

Heta heeft zich sinds kort ook gevestigd in het Engelse Derbyshire. “Dat is een tweejarenplan. Ik heb de voorbije jaren bijzonder hard gespaard om de oversteek naar Engeland te kunnen maken en alles op darts te zetten. Dat is een zware investering geweest maar overwinningen zoals vandaag maken het zeker de moeite waard.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen