Het deelnemersveld van de Finder Darts Masters is aangevuld met de drie winnaars van de Champions League of Darts. Via het kwalificatietoernooi voor NDB geregistreerde spelers en speelsters plaatsen de winnaar van het herentoernooi, damestoernooi en junioren toernooi zich voor deelname aan het toernooi dat dit jaar van 8 tot en met 10 december gehouden wordt in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

Winnaar van het startbewijs voor het heren toernooi werd Rick Hofstra. De Fries klopte in de eindstrijd Jeffrey Stigter met 2-0 in sets (3-2/3-2). De ervaren Hofstra weet wat is om op het podium te staan in Hotel Zuiderduin terwijl de camera’s draaien. In 2003 bereikte hij al eens de halve finale en verloor toen van Raymond van Barneveld. Marjolein Noijens gaat haar debuut maken op de Finder Darts Masters. Zij wist de finale van het kwalificatietoernooi te winnen van Aletta Wajer: 4-5.

Bij de aspiranten ging de winst naar Pim van Bijnen, de Brabander won met 3-1 van de Fries Sytze Terpstra. De prijs voor Pim is een VIP arrangement voor de Finder Darts Masters zodat hij dit wereldtop toernooi van heel dichtbij mee gaat maken. Bij de meisjes stonden Kyana Frauenfelder en Lerena Rietbergen opnieuw tegenover elkaar. Rietbergen wist de wedstrijd met 3-2 te winnen en prolongeert daarmee de titel. Lerena won met haar overwinning ook een deelnamebewijs voor de Winmau World Masters. Bij de junioren was Ramon Leferink het sterkste en daarmee zien we hem dus terug tijdens de Finder Darts Masters. De uit Hengelo afkomstige Leferink versloeg Lars Plaisier met 5-4.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek