Paul Hogan wist zich donderdagavond laat als laatste te plaatsen voor de kwartfinales. ‘Crocodile Dundee’ mag het nu opnemen tegen toernooifavoriet Jim Williams.

Van 2006 is het geleden dat Hogan nog eens de kwartfinales haalde op het BDO-WK. “Ik kan het amper geloven”, aldus de 56-jarige Engelsman voor de camera’s van Eurosport. “Blijkbaar ligt het late aanvangsuur mij goed want ook in mijn vorige ronde tegen Adam Smith-Neale moest ik pas laat op de avond aantreden.”

Hogan haalde met bijna 100 gemiddeld een geweldig hoog niveau. “We dreven mekaar naar zo’n hoog niveau want ook Martijn stond zeer goed te gooien. Gelukkig stond ik er telkens op de belangrijke momenten in de sets.”

In de kwartfinales treft ‘Crocodile Dundee’ de als tweede geplaatste Welshman Jim Williams. “Daar kijk ik echt naar uit. Al voor de match sprak ik hem aan hoe leuk het zou zijn om tegen hem te mogen spelen. Hij heeft afgelopen jaar veel gewonnen in de BDO en start als favoriet maar als ik mijn niveau van vandaag kan doortrekken zit er misschien wel iets in.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen