Gary Anderson won zaterdagavond het eerste Players Championship-toernooi van het seizoen. Het is zijn eerste PDC-rankingtitel sinds de World Matchplay 2018.

De tweevoudig wereldkampioen won na een zeer sterke dag met 8-4 van Jeff Smith in de finale. Anderson gooide in zijn zeven wedstrijden vier keer een gemiddelde van ruim boven de 100. Naast Smith, moesten ook Christian Bunse, Simon Whitlock, Gerwyn Price, Rob Cross, Joe Cullen en Adrian Lewis het hoofd buigen voor de Flying Scotsman.

”Het is een tijd geleden dat ik iets heb gewonnen. De honger is weer terug”, reageerde 49-jarige Schot na het winnen van zijn 49ste individuele PDC-titel.

”Ik wil graag terug naar de vorm die ik had voor mijn blessure. Dan maakt het mij niet eens uit of ik win of verlies; ik wil gewoon weer goed gooien. Er is nog werk aan de winkel, maar dit is geen slechte start.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek