Wessel Nijman heeft afgelopen weekend één van de hoogste gemiddeldes tijdens het PDC Challenge Tour-weekend in Wolverhampton gegooid.

De Noord-Hollander gooide in de eerste ronde van het veertiende Challenge Tour-toernooi een gemiddelde van 109.29 tegen Cameron Menzies. Deze partij won Nijman uiteindelijk met 5-4. Opvallend detail is dat het Nederlandse talent een ogenblik daarvoor in de finale van Challenge Tour 13 van Menzies had verloren.

Kyle McKinstry noteerde het hoogste gemiddelde van het weekend op de PDC Challenge Tour. De Noord-Ier wierp 112.16 gemiddeld tegen Lukasz Sawicki, een duel die met 5-0 werd gewonnen.

Jesus Noguera, winnaar van één van de dagtoernooien op zondag, liet meerdere hoge gemiddeldes zien. De Spaanse darter kwam tot 107.53, 105.83 en 102.64 gemiddeld.

Het PDC Challenge Tour-circuit staat open voor spelers die meededen aan de Q-School, maar geen Tour Card hebben gewonnen. De nummers één en twee van de eindranking krijgen een Tour Card voor het Pro Tour-circuit in 2020 en 2021, terwijl de nummer één ook mag deelnemen aan het WK Darts.

Klik hier voor meer informatie over de Challenge Tour.

Tags:

Author: Pieter Verbeek