Gary Anderson heeft tijdens de World Matchplay het hoogste gemiddelde gegooid. ‘The Flying Scotsman’ wierp in zijn halve finale tegen Jeffrey de Zwaan een gemiddelde van 106.

Anderson, die uiteindelijk de World Matchplay wist te winnen, is driemaal terug te vinden in de top-10 hoogste gemiddeldes. Tegen Raymond van Barneveld noteerde de Schot een moyenne van ruim 104 punten per beurt. In de finale tegen Mensur Suljovic gooide Anderson opnieuw boven de honderd gemiddeld. Over veertig legs gemeten produceerde de tweevoudig wereldkampioen gemiddeld 101 punten per beurt.

Peter Wright staat tweemaal in de top-10 met gemiddeldes van 105.60 en 101.35. Jeffrey de Zwaan is de enige Nederlander op de lijst op plek zes. ‘The Black Cobra’ versloeg Dave Chisnall met een moyenne van 103.22 punten per beurt.

Adrian Lewis gooide zijn hoogste gemiddelde (103.86) tegen De Zwaan, maar de Nederlander wist het duel met 11-9 naar zich toe te trekken. Suljovic, Chisnall en Joe Cullen zijn de andere namen in de top-10.

Author: Pieter Verbeek