Max Hopp heeft enorm veel zin in donderdag, wanneer hij zijn debuut maakt in de Premier League Darts. ‘The Maximiser’ neemt het in Berlijn op tegen Raymond van Barneveld.

De voormalig jeugdwereldkampioen is momenteel de vaandeldrager van het Duitse darten. Vorig jaar zorgde Hopp eigenhandig voor Duits dartssucces door een Euro Tour-toernooi en een Pro Tour-evenement te winnen.

Na de afmelding van Gary Anderson voor de Premier League Darts werd Hopp uitgekozen om als één van de negen uitdagers te fungeren. In eigen land mag de Duitser dus in een bomvolle zaal met 14.000 toeschouwers zijn talent laten zien tegen Van Barneveld.

”Ik heb er enorm veel zin in om voor mijn eigen publiek tegen Van Barneveld te spelen”, zegt Hopp in gesprek met The Darts Show. ”Het is een belangrijke wedstrijd voor Barney, want bij een nederlaag kan hij in grote problemen raken”, doelt de 22-jarige darter op de degradatiestrijd.

”Raymond is altijd mijn jeugdidool geweest. Toen ik begon met darten, speelde ik met zijn oude Triple B pijlen. Tegelijkertijd wil ik verder met mijn carrière en deze wedstrijd winnen. Deze avond is speciaal voor mij want het is een geweldig platform om je te laten zien en daarnaast is het een nieuwe ervaring.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek