Max Hopp lijkt al bijzonder lang mee te draaien in de PDC. Toch is de Duitser nog steeds maar 23 jaar en moet voor hem eigenlijk alles nog beginnen.

Hopp debuteerde al op amper 16-jarige leeftijd in de PDC en werd in het dartsgekke Duitsland natuurlijk met de nodige druk opgezadeld. “Ik heb inderdaad niet anders gekend. Ik moet echter niet klagen over die druk en het professioneel aanpakken. Het biedt me trouwens ook extra kansen met vele exhibities en daardoor dus ook extra inkomen”, aldus de Duitser in gesprek met RTL7 Darts.

Vroeger moest Hopp de druk van de Duitse natie helemaal alleen dragen. “Nu zijn er echter met Martin Schindler, Gabriel Clemens en Nico Kurz nog een aantal zeer talentvolle spelers. Toch is de situatie niet te vergelijken met Nederland of Groot-Brittannië waar je een 20-tal profspelers hebt rondlopen. De populariteit van darts is in Duitsland vergelijkbaar met die landen maar wij hebben veel minder topspelers, de druk komt dan natuurlijk al gauw op die paar spelers te liggen”, besluit Hopp.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen