Max Hopp heeft als eerste Duitser speler ooit een wedstrijd gewonnen op de World Matchplay. ‘The Maximiser’ rekende na een verlenging af met Dave Chisnall: 11-9.

Chisnall begon dramatisch aan de partij, maar ondanks het grote overwicht voor Hopp was het slechts 3-2 voor de Duitser bij ingang van de eerste pauze.

In de tweede sessie ging het stukken beter voor ‘Chizzy’. Met onder meer twee 11-darters had Chisnall het momentum te pakken en stond hij na tien legs met 6-4 voor.

Met een 78 finish werd het 7-4 voor de Engelsman, waarna Hopp zich met een 14-darter en een 96 finish terug vocht in de wedstrijd. De Duitser nam de voorsprong vervolgens over via dubbel 5 en een 64 finish.

‘Chizzy’ herstelde achterstand echter meteen met een 81 check-out en kwam op één leg van de zege met een 14-darter. De meervoudig major-finalist slaagde er in de achttiende leg niet in om 141 in zes pijlen weg te werken.

Hopp gooide 100 wel uit en dwong een verlenging af. Chisnall liet daarna een uitgelezen kans liggen om de voorsprong weer terug te pakken. De Engelsman miste zes pijlen op dubbel 16 en dubbel 8. Hopp raakte dubbel 4 voor 10-9 en benutte in de twintigste leg zijn vierde matchdart via dubbel 5.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek