Het succes van Max Hopp op de German Darts Open heeft hem geen windeieren gelegd. De Duitser steeg naar de tweede plaats op de Euro Tour Order of Merit en is nu al zeker van deelname aan het EK Darts.

Met 31,000 pond aan prijzengeld op het Europese circuit, hoeft Hopp enkel Michael van Gerwen (54,000 pond) voor zich te dulden. Peter Wright zakte naar de derde plaats.

Michael Smith boekte ook progressie op de Euro Tour-ranking. ‘Bullyboy’ is na drie European Tour-toernooien de nummer vijf op de ranglijst.

Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp zijn de overige drie Nederlanders in de top-32. ‘Noppie’ staat op zesduidend pond na drie toernooien, Wattimena en Meulenkamp hebben vierduizend pond verzameld.

In mei wordt voor het eerst een Nederlandse speellocatie bezocht op de Euro Tour. Vervolgens worden er toernooien in Gibraltar, Kopenhagen, Hamburg en Hildesheim afgewerkt. In september is Maastricht wederom gastheer van een Euro Tour-evenement, waarna de Euro Tour wordt afgesloten in Riesa en Göttingen. De 32 beste spelers na dertien Euro Tour-evenementen doen mee aan het European Championship in Dortmund.

Volgend weekend brengt de PDC een bezoek aan Oostenrijk voor de zesde editie van de Austrian Darts Open. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Ron Meulenkamp zijn de vier Nederlandse deelnemers op dit toernooi.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek