Raymond van Barneveld heeft zijn positiewinst op de wereldranglijst van vorige week al weer moeten inleveren. Gerwyn Price heroverde de elfde plaats terug op de 50-jarige Nederlander.

Van Barneveld besloot om niet mee te doen aan de German Darts Open in Saarbrücken en kon dus geen prijzengeld verdienen voor de PDC Order of Merit. Max Hopp maakte een flinke sprong op de ranking. De Duitser wist verrassend een Euro Tour-toernooi te winnen en steeg van de 48ste plaats naar de veertigste plek.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Michael van Gerwen voert de lijst aan met 1.730.000 euro. De Schot is de nummer twee met 731.250, gevolgd door Rob Cross met bijna een ton lager. Gary Anderson en Daryl Gurney maken de top-5 compleet.

Benito van de Pas (16) en Jelle Klaasen (18) hebben momenteel een positie bij de mondiale top-20. ‘Big Ben’ verloor twee plekken ten opzichte van vorige week. Vincent van der Voort (34), Jermaine Wattimena (35), Christian Kist (38), Jan Dekker (42), Ron Meulenkamp (49) en Jeffrey de Graaf (57) behoren tot de 64 beste spelers ter wereld.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek