Max Hopp mag zich vanaf zondagavond een toernooiwinnaar noemen bij de PDC. Na zeges op onder meer Peter Wright, Joe Cullen, Rob Cross en Michael Smith, wist ‘The Maximiser’ de German Darts Open te winnen.

Een resultaat met grote gevolgen voor de Duitser. Hopp is in een klap geplaatst voor de World Matchplay, World Grand Prix, Grand Slam of Darts en het European Championship. Tijdens de prijzenceremonie kon de 21-jarige Hopp, luid toegejuicht door het Duitse publiek, zijn tranen maar met moeite bedwingen.

”Dit had niemand kunnen voorstellen, dit is een geweldige succes. Dit is een fantastisch weekend voor mij, alles liep perfect”, zei een uitzinnige Hopp.

”Deze uitslag heeft grote gevolgen voor mijn ranking. Maar dat gaat geen invloed op mij hebben. Ik ben zeer tevreden met mijn instelling.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek