De eindzege van Jamie Hughes op de Czech Darts Open levert hem mogelijk deelname aan de Grand Slam of Darts op. ‘Yozza’ deed al eerder aan dat toernooi mee, maar toen als BDO-speler.

Door zijn Euro Tour-titel wist Hughes zijn landgenoot Glen Durrant van de zestiende plek op de kwalificatielijst voor de Grand Slam of Darts af te stoten. De Engelse darter moet hopen dat er tot aan november geen nieuwe Euro Tour-winnaars of finalisten van televisietoernooien bijkomen.

Michael van Gerwen is voorlopig als enige Nederlander geplaatst voor het toernooi in Wolverhampton. Gerwyn Price, Dimitri van den Bergh, Nathan Aspinall, Daryl Gurney, Gary Anderson en Peter Wright zijn als winnaars van televisietoernooien ook sowieso van de partij.

Daarnaast lijken Michael Smith, Rob Cross, Martin Schindler, James Wade, Steve Lennon en William O’Connor plaatsing voor de Grand Slam niet meer te ontgaan.

Ian White en Dave Chisnall hebben momenteel ook een plek bemachtigd in het virtuele deelnemersveld. Voor hen geldt in mindere mate hetzelfde als voor Hughes. Zij moeten hopen dat er niet te veel nieuwe namen op de lijst bijkomen.

De Grand Slam of Darts wordt van 9 tot en met 17 november gespeeld. Gerwyn Price is de titelverdediger nadat hij Gary Anderson versloeg na een verhitte finale.

Author: Pieter Verbeek