Na een jaar actief te zijn geweest op de PDC Challenge Tour, slaagde Jamie Hughes er in januari 2019 wel in om een PDC Tour Card te bemachtigen. ‘Yozza’ wist vervolgens de laatste 32 op de UK Open te halen en kwalificatie af te dwingen voor de European Darts Open.

Op de Q-School had Hughes na één dag al succes. Bovendien gooide de Engelsman drie van de vier hoogste gemiddeldes van de gehele Q-School, terwijl hij dus maar één van de vier speeldagen afwerkte. Met de vorm zit het dus goed bij de tweevoudig halvefinalist op Lakeside. Daar is Hughes ook tevreden mee, maar over zijn resultaten is hij minder content, zo vertelt de 33-jarige darter aan Live Darts.

”Geweldige vorm, mindere resultaten”, vatte Hughes zijn eerste maanden van het seizoen samen. ”Ik gooi vaak gemiddeldes van rond de honderd, maar ben nog niet ver gekomen op een toernooi. Ik ben nog niet verder gekomen dan de laatste 32, daar moet ik aan werken.”

Goede resultaten moeten leiden naar een debuut op het WK Darts bij de PDC. Daarnaast mikt ‘Yozza’ op deelname aan een aantal Euro Tour-toernooien. ”Alexandra Palace is het hoofddoel”, zegt de voormalig winnaar van de Finder Darts Masters.

”Daarnaast wil ik zoveel mogelijk Euro Tour-toernooien spelen, want dat is een geweldige ervaring. Het publiek is daar vaak tegen de Britten, omdat de toernooien op het Europese vasteland worden gespeeld. Het is goed om te leren hoe je daar mee om moet gaan, want in het Verenigd Koninkrijk zijn we dat niet gewend.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek