Jamie Hughes gelooft dat hij Michael van Gerwen kan verrassen in de eerste ronde van de World Grand Prix. Zondagavond staan zij tegenover elkaar op het dubbel-in dubbel-uit toernooi in Dublin.

Na een jaar op het Challenge Tour-circuit in 2018 wist Hughes begin 2019 een PDC Tour Card te veroveren op de Q-School. Goede resultaten bleven uit in de eerste maanden, maar plots was het raak in juni. ‘Yozza’ pakte verrassend de titel tijdens de Czech Darts Open in Praag.

De Engelsman mocht vervolgens zijn debuut maken op de World Matchplay, maar verloor daar in de eerste ronde van Michael Smith. Deze ervaring neemt Hughes mee naar het duel met de nummer één van de wereld.

”Het is een kort format, je hoeft maar twee sets te winnen”, vertelt de voormalig World Masters-finalist. ”Het is een beetje vergelijkbaar met de Pro Tour, zes legs winnen. Zo kijk ik ernaar.”

”Als ik snel in mijn spel weet te komen, dan kan ik voor een grote verrassing zorgen. Ik geloof altijd in mezelf. Mijn eindzege op de Czech Darts Open heeft ervoor gezorgd dat anderen mij ook als een bedreiging zien wanneer ik goed speel.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek