Na het winnen van de jeugdwereldtitel en het bereiken van de kwartfinales op het WK Darts, werd Luke Humphries opnieuw uitgenodigd voor de Premier League Darts.

De Engelsman mag net als vorig jaar zijn opwachting maken als ‘Challenger’ tijdens de speelronde in Exeter. Vorig jaar hield Humphries zijn tegenstander Gerwyn Price op een gelijkspel. Dit seizoen mag hij zijn kunsten vertonen tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

”Ik was ontzettend blij toen ik de uitnodiging kreeg”, vertelt Humphries aan Live Darts. ”Totdat ik in de vaste line-up terecht kom, is er geen betere optie om mezelf te bewijzen. Het was geweldig om vorig jaar aan het grote werk te ruiken en genoot er enorm van.”

Vorig jaar slaagde geen één Challenger erin om een zege te boeken op één van de vaste spelers in de Premier League Darts. Wanneer dat in de eerste vier speelweken van het nieuwe seizoen nog niet is gelukt, hoopt Cool Hand Luke daar in de vijfde speelweek verandering in te brengen.”

”Het zal tijdens deze editie wel een keer gebeuren. Mijn persoonlijke doelstelling is om mijn wedstrijd te winnen. Dat is de volgende stap in mijn ontwikkeling en kan mij ook helpen richting een vaste uitnodiging voor de Premier League in de komende jaren. Ik weet in ieder geval dat ik daar goed genoeg voor ben.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek