Luke Humphries kreeg een hoop kritiek over zich heen na het winnen van de PDC-jeugdwereldtitel. Veel mensen vonden dat Cool Hand Luke te oud was voor deelname.

De Engelsman was 24 jaar bij zijn deelname aan het jeugdwereldkampioenschap. Dat is ook de maximale leeftijd om speelgerechtigd te zijn, aangezien het toernooi openstaat voor spelers van zestien tot en met 24 jaar. Toch was er kritiek. Oneerlijk, vindt Humphries, die in gesprek met Darts World wijst naar de uittredende jeugdwereldkampioen.

Dimitri van den Bergh was ook 24 toen hij jeugdwereldkampioen werd. Hij kreeg echter weinig kritiek. Dat vond ik oneerlijk. Gelukkig heb ik een dikke huid en heeft het geen effect op mij gehad.”

”Kennelijk was het de schuld van mijn baard. Maar ik heb 17-jarige kinderen gezien met een betere baard dan mij. Ik vond het wel moeilijk om al die kritieken te lezen. Eigenlijk had ik verwacht dat mensen blij voor mij zouden zijn, zeker na wat ik in de maanden daarvoor had meegemaakt. Ik dacht toen echt aan stoppen met de sport. Helaas was dat niet zo. Mensen proberen naar het negatieve te kijken in plaats van naar het positieve.”

Humphries onthulde vorig jaar dat hij last van angst- en paniekaanvallen had. Van die onthulling heeft de tweevoudig WK-kwartfinalist nog altijd geen spijt.

”Die openheid heeft mij sterker gemaakt. Ik dacht als ik mij hier doorheen vecht, dan kan ik alles aan. Het is niet altijd makkelijk geweest in de afgelopen twaalf maanden. Ik had niet verwacht om op zo’n jonge leeftijd al zoiets mee te moeten maken. Maar het leven werpt je van alles op, dat weet iedereen. Ik ben trots dat ik mezelf heb teruggevochten. Ik ben als mens sterker geworden.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek