Luke Humphries was de afgelopen drie jaar één van de beste spelers op het jeugdcircuit van de PDC, maar een jeugdwereldtitel bleef uit. Afgelopen maandag was Cool Hand Luke voor de laatste keer speelgerechtigd voor het Jeugd-WK en hij greep zijn kans.

Na zeges op onder meer Berry van Peer, Niels Zonneveld en Jeffrey de Zwaan plaatste Humphries zich voor de finale van het jeugdwereldkampioenschap. In de finale wacht een ontmoeting met de Tsjechische darter Adam Gawlas. Na het bereiken van de finale deelde de Engelsman zijn enorme blijdschap met zijn fans.

”Wow wow wow, ik sta in de finale van het jeugdwereldkampioenschap. Dit maakt mij zo ontzettend gelukkig. Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij voel”, schrijft de talentvolle Brit op zijn Facebook.

”Voor mij is dit alles wat ik wilde. Één wedstrijd om wereldkampioen te worden. Het wordt een fantastische wedstrijd tegen Adam Gawlas. Bovendien is het een enorme bonus dat ik mij al heb geplaatst voor de Grand Slam van volgend jaar. Na drie jaar heb ik dit echt verdiend. Ik ben zo blij.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek