Luke Humphries pakte donderdagavond zijn tweede kans op de PDC Home Tour. Bij zijn tweede deelname werd Cool Hand Luke groepswinnaar.

De Engelsman hield Michael Smith, Andy Boulton en Mike van Duivenbode achter zich. Na afloop sprak Humphries met commentator Dan Dawson over de invloed van zijn ervaring op het PDC-jeugdcircuit (Development Tour) op zijn huidige prestaties.

”Terugkijkend op mijn periode op de Development Tour, realiseer ik dat ik een hoop jonge en goede talenten moest verslaan. Ook toen ik nog een nobody was. Ik moest ontzettend hard werken en dat heeft mij gemaakt tot de speler die ik nu ben.”

Als voorbeeld wijst de regerend jeugdwereldkampioen op Mike van Duivenbode. ”Ik heb een aantal keren tegen hem gespeeld en hij is een fantastisch talent. En Mike is slechts een voorbeeld van één van de talenten die er rondlopen.”

Humphries, zelf ook pas 25 jaar, rekent zich niet meer tot de jonge talenten. ”Ik ben al een oude man. Zo voel ik mij, omdat er spelers zijn van vijf of zes jaar jonger dan mij die nu al doorbreken. Dat wordt over een jaar of tien echt angstaanjagend.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek