Kim Huybrechts neemt het op tegen Geert Nentjes op de openingsavond van het PDC WK Darts 2020. Voor de Belg wordt het zijn negende deelname in Alexandra Palace.

Van de voorgaande vijf keren wist The Hurricane vijfmaal zijn eerste partij te winnen. Huybrechts is op papier de favoriet om van Nentjes te winnen, maar wil zijn Nederlandse tegenstander niet onderschatten. Bovendien had de tweevoudig major-finalist een compliment in petto voor de darter uit Urk, die sinds dit jaar een PDC Tour Card in bezit heeft.

”Geert heeft al bewezen dat hij een hele goede darter is. Heeft een paar negendarters gegooid dit jaar. Hij heeft het goed gedaan voor een eerste jaar, dus ik onderschat hem zeker niet”, vertelde Huybrechts in een telefoongesprek met RTL7darts.

Voor de Antwerpenaar lonkt een duel met oud-wereldkampioen Rob Cross in de tweede ronde. De Engelsman moet dit jaar zijn gewonnen prijzengeld van twee jaar geleden verdedigen. Toen won Voltage zijn wereldtitel, wat hem destijds vier ton opleverde voor de wereldranglijst. Huybrechts ziet dat als een kans om Cross extra onder druk te zetten.

”Hij moet zijn prijzengeld verdedigen, dat zal geen makkelijk gegeven voor hem zal zijn. Als ik hem kan dwingen tot een laatste set, dan staat hij onder druk en kan ik hem misschien wel pakken.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek