Kim Huybrechts staat voor het eerst sinds eind 2012 niet meer in de top-16 van de PDC Pro Tour Order of Merit. De Belg liep kwalificatie voor twee Euro Tour-toernooien mis, waardoor hij een paar plaatsen is gezakt op de vloerranking.

De top-16 van de Pro Tour-ranglijst is automatisch gekwalificeerd voor de Euro Tour-toernooien. De top-32 van deze ranking heeft een beschermde status op de Players Championship-evenementen. Zij kunnen geen geplaatste spelers treffen in de eerste twee rondes van de vloertoernooien.

Vanaf de Dutch Darts Masters 2012 tot en met German Darts Grand Prix 2018 behoorde Huybrechts altijd tot de reekshoofden op de Euro Tour-toernooien. Een zeventiende plek heeft echter nog geen drastische gevolgen. Gary Anderson, de nummer tien op de ranglijst, speelt dit jaar geen evenementen op het Europese circuit. Als nummer zeventien is Huybrechts dan alsnog geplaatst voor de Euro Tour-toernooien. Max Hopp en Adrian Lewis hijgen echter wel in de nek van de tweevoudig major-finalist.

Jonny Clayton maakte een flinke sprong op de Pro Tour Order of Merit. De Welshman won afgelopen weekend de Austrian Darts Open en is nu de nummer negen op de lijst. De eerste positie is nog steeds in handen van Michael van Gerwen. De Nederlander heeft een ruime voorsprong op Peter Wright, Michael Smith en Rob Cross.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek