Ierland zorgde zaterdag voor de grootste stunt van de World Cup of Darts 2019 door Engeland uit te schakelen. Michael Smith en Rob Cross beten hun tanden stuk op het duo Steve Lennon en William O’Connor.

Lennon won, weliswaar met iets wat fortuin, van Smith. De Ierse darter zag vervolgens zijn landgenoot excelleren tegen Cross. O’Connor wierp een gemiddelde van 115.1 tegen de huidige nummer twee van de wereld.

”Dit geeft een geweldig gevoel”, zei O’Connor, die voor de negende keer van de partij is op de World Cup. ”Het klopte gewoon. We wisten dat het mogelijk was, maar om van een oud-wereldkampioen en één van de beste spelers ter wereld te winnen is erg speciaal.”

”Zo’n overwinning geeft veel vertrouwen. We genieten van ons avontuur en zijn gevaarlijk op de finaledag van dit toernooi”, zo waarschuwde ‘The Magpie’ meteen voor een eventuele volgende stunt.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. Klik hier voor de link naar het scorecenter om alle tussenstanden live te volgen.

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek