De British Darts Organisation heeft bekend gemaakt dat ook dit jaar de ‘BDO World Youth Championship’ georganiseerd gaat worden. Het toernooi zal plaatsvinden op donderdag 28 september, tegelijkertijd met de Lakeside Playoffs voor de senioren. Locatie: Spa Bridlington.

Inschrijven kan via deze link. Let op: deelname is alleen mogelijk voor jeugdspelers die op donderdag 11 januari de leeftijd van 18 nog niet bereikt hebben. Op die dag zal namelijk de finale gespeeld worden, op het befaamde Lakeside podium! Jeugdspelers die mee willen doen dienen zichzelf in te schrijven, de

NDB kan dit niet namens de spelers doen. Wel verzorgd de NDB de aanmelding voor de Winmau World Masters zoals eerder gecommuniceerd. De inschrijving sluit op maandag 18 september!

Het ‘BDO World Youth Championship’ kent een prachtige prijzenpot van maar liefst 10.00 Britse ponden, met 5.000 pond voor de winnaar. De eerste winnaar van dit wereldkampioenschap werd ‘onze’ Colin Roelofs, hij versloeg tijdens Lakeside 2015 Harry Ward uit Engeland met 3-0. In 2016 won Josh Richardson (ENG) maar tijdens de laatste editie ging de beker opnieuw naar Nederland. Justin van Tergouw won de finale met 3-0 van de Schot Nathan Girvan. Sindsdien hangen de jongens in ‘the wall of fame’ in het NDB bondskantoor, net als alle andere WDF/BDO/PDC wereldkampioenen (singles).

Registratie op 28 september zal plaatsvinden tussen 08.30-09.30 uur, aanvang toernooi om 10.00 uur (plaatselijke tijden uiteraard).

Bron: NDBdarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek