De PDC heeft de inschrijving voor de PDC Q-School 2020 geopend. Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden.

Door de groei van de PDC, besloot de profbond per ingang van 2018 om de Q-School op te splitsen in twee delen. Een Britse Q-School voor spelers uit Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Ierland en Gibraltar in het Verenigd Koninkrijk. Het andere kwalificatietoernooi is voor spelers uit Europa. Beide evenementen vinden plaats van 16 tot en met 19 januari.

Q-School

De Europese Q-School staat open voor darters uit de volgende landen: Albanië, Andorra, Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Faeröer eilanden, Finland, Georgië, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Groenland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en Oekraïne.

Darters buiten Europa mogen kiezen aan welke Q-School zij meedoen. Spelers van zestien jaar of ouder krijgen via deze vierdaagse evenementen de kans om een Tour Card te verdienen voor de seizoenen 2020 en 2021.

Deelname aan de Q-School kost 450 pond, plus aanbetaling van 50 pond aan de DRA (tuchtcommissie van de PDC). Spelers die uiteindelijk een Tour Card bemachtigen, moeten 100 pond extra betalen om hun lidmaatschap te upgraden.

Tour Cards

Door de splitsing van de Q-School, worden de beschikbare Tour Cards dus ook verdeeld. Op de Britse Q-School liggen sowieso acht Tour Cards klaar. Deze gaan naar de acht finalisten van de vier toernooien. Bij de Europese Q-School krijgt alleen de dagwinnaar meteen een Tour Card.

Verder worden er ook nog vijftien á twintig Tour Cards verdeeld via de Q-School Order of Merits. De verdeling hiervan hangt af van het aantal deelnemers op de beide Q-Schools. Uitsluitsel hierover wordt voorafgaand aan de start van de Q-Schools bekendgemaakt.

Tags:

Author: Pieter Verbeek