Raymond van Barneveld maakt dit weekend zijn debuut op de Champions League of Darts. De top-8 van de wereldranglijst is uitgenodigd voor dit toernooi in Cardiff.

De Champions League of Darts wordt gestart in een poulesysteem. De acht spelers zijn verdeeld over twee groepen, waarvan de nummers één en twee na de poulefase doorgaan naar de knock-outfase. Qua format lijkt het dus op de Grand Slam of Darts, een evenement waar Van Barneveld in het verleden tien keer in actie kwam.

De vijfvoudig wereldkampioen wist op de Grand Slam of Darts bij acht van de tien edities de poulefase door te komen en dus lijkt een poulesysteem Van Barneveld wel te liggen. In een interview met Dartsnieuws.com bevestigt ‘Barney’ dat hij een voorstander is van deze formule.

”Toen ik nog bij de BDO speelde, heb ik met mijn toenmalige manager twee toernooien in Nederland opgezet, waaronder de International Darts League (IDL). We wilden iets aparts doen en we zochten naar een manier waarop je vaker kon spelen.”

”We kwamen toen uit bij een formule van acht poules van vier spelers. Met dit format speel je meer wedstrijden, wat aantrekkelijk is voor de sponsors. Dus ik ben wel een voorstander van dit systeem.”

Op de Champions League of Darts wacht Van Barneveld wel een zwaardere poule dan tijdens zijn deelname aan de Grand Slam of Darts. De 50-jarige Hagenaar is ingedeeld in de ‘Poule des Doods’ met Michael van Gerwen, Phil Taylor en Adrian Lewis.

”Ik weet wat ik moet doen, dat is mijn best doen en blijven gaan. Mijn eerste wedstrijd is tegen Michael en van hem kan je verwachten dat hij tegen iedereen zijn niveau haalt. Michael is altijd een zware kluif om tegen te spelen, maar niet onmogelijk.”

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek